Iltning af akvariet

Ilt er vigtig.

Det er vigtig at dit akvarium har godt iltet vand, fiskene optager ilten gennem gællerne,filterbakterierne har også brug for ilt til hele nedbrydningsprocessen. Er dit akvarium i underskud,vil dine fisk stå oppe under vandoverfladen og snappe efter luft og det er ikke godt, det skal rettes.

Hvordan

Vand optager ilten fra luften gennem overfladen, du kan skabe ilt på flere måder, den mest almindlige måde er med en luftpumpe, den pumper luft i akvariet, som så fordeles via en luftsten, vandet optager så ilten når luftboblerne brister i overfladen. En anden måde er at du bruger en diffuser som tilsluttes udstrømmeren fra dit filter eller powerheads, den trækker luften ned i vandet og der skabes luftbobler som brister i overfladen og ilten optages i vandet.

Du kan også bare vælge at lade din udstrømmer pege lidt opad, så der skabes lidt krusninger på overfladen, det skaber ingen luftbobler, men overfladen åbner sig og vandet kan så optage ilten i luften på den måde, det er i de fleste tilfælde rigelig, men har du rigtig mange fisk i akvariet,er der også et stort iltbehov og vandet bliver ikke iltet nok, der skal en luftpumpe eller en diffuser til.

Har du et planteakvarium med CO2, skal du ikke bruge luftpumpe eller diffuser, det har en ophævende virkning og tilførelsen af CO2 vil være spildt, der skal det hele gå op i en enhed, hele fotosyntesen skal spille sammen og er det som det skal være vil dine akvarieplanter skabe iltet i vandet.

Gode produkter fra akvariebutikken.dk - Se flere på www.akvariebutikken.dk

Akvariebutikker.dk er ejet og drevet at Cichlide Centret ApS.