Varmelegemer til akvarier

Hvilken type varmelegeme skal du bruge. skal det være af glas med indbygget termostat eller af titanium uden termostat.

I de fleste tilfælde har du brug for et varmelegeme, de akvarier hvor du kan undvære er hvis du holder slørhale eller andre typer der kan gå i vand der er under 20-22 grader, har du tropefisk, skal temperaturen op på 25-26 grader, holder du Discus skal den op på 29-30 grader.

Standard varmelegeme af glas

De fleste standard varmelegemer består af en glaskolbe med varmetråde indeni og en indbygget termostat, fælles for de fleste er at temperaturen kan reguleres ved hjælp af en drejeknap på selve varmelegemet.

Standard varmelegemer findes fra 25 watt og op til 300 watt til de store akvarier, nogle af de bedste varmelegemer du kan få er dem fra Jæger,de er lavet af stødsikkert glas og har en stabil termostat. 

Titanium varmelegeme

Varmelegemer af titanium er noget af det bedste du kan få, titanium leder varmen bedre end glas og er komplet umuligt at slå i stykker, så har du store voldsomme fisk er titanium vejen frem. Aqua Medic titanium varmelegemer er noget af det bedste du kan opdrive, de har dog ingen termostat,så der skal en ekstern varmestyring til.

Undgå overophedning

Uanset om du har købt et dyrt eller billigt standard varmelegeme kan termostaten fejle,og sætte sig fast, har du et stort varmelegeme i vil det resulterer i overophedning af akvariet og det kan dine fisk og akvarieplanter ikke holder til. Du kan forhindre en overophedning ved at bruge en ekstern termostat som slår strømmen fra hvis temperaturen overstiger eks. 27 grader.

Gode produkter fra akvariebutikken.dk - Se flere på www.akvariebutikken.dk

Akvariebutikker.dk er ejet og drevet at Cichlide Centret ApS.